sâmbătă, 8 ianuarie 2011

SI ALTE PROFETII PT.2011

Esecul solutiei politice“IRES a elaborat un bilant al anului 2010, un bilant in care am analizat si care sunt asteptarile oamenilor pentru perioada care urmeaza. Este vorba despre un studiu amplu care ia in considerare multe dintre activitatile umane: achizitii, imprumuturi, datorii, indeletniciri. Din cate stiu, o asemenea analiza centrata pe o harta a comportamentelor umane nu a mai fost facuta la noi. Cel mai probabil, IRES va da publicitatii aceasta analiza in cursul saptamanii urmatoare. Pentru 2011, romanii penduleaza intre un realism tragic si un pesimism extrem. A scazut drastic increderea in toate institutiile statului, in toata clasa politica. In general, solutia politica pierde. Pentru Guvern nu este atat de rau ca oamenii se asteapta la ceva rau pentru anul care urmeaza, deoarece, cu toate eforturile politice, situatia va fi una dramatica. De asemenea, am inregistrat o lipsa de incredere care, in 2010, a realizat un blocaj aspirational in randurile indivizilor”, ne-a explicat sociologul.

Bunul simt al romanilor a invins expertizele Comisiei Europene
Vasile Dancu sustine ca bunul simt al romanului neaos, care nu s-a increzut in predictiile specialistilor ce sustineau la unison ca in 2009 si in 2010 va exista o oarecare crestere economica, a fost cu mult mai eficient decat nenumaratele expertize ale specialistilor. “Toate prognozele specialistilor care sustineau in anul 2008 ca in 2009 si 2010 va exista in Romania o crestere economica, au fost sortite esecului. Nu a avut dreptate nici BNR, nici Comisia Europeana si nici FMI. In schimb, bunul simt al roamanului care nu  a crezut in acest tip de expertize a fost cat se aproape de tristul adevar. Personal, cred ca anul 2011 va reprezenta o adevarata catastrofa economica pentru Romania. Vom avea criza datoriilor din banci, piata imobiliara se va eroda, exportul se va diminua si somajul va creste in conditiile in care datoriile externe ale tarii se acumuleaza in continuare. Va disparea si iluzia cresterii economice prin consum. (Razvan Gheorghe)

In 2011 vom scapa de becul clasic care ne lumineaza casele. Populatia planetei se va apropia de sapte miliarde, iar resursele vor fi tot mai putine.
preluare http://business.ro/content/view/104594/2/Anul 2011 ii va scoate la iveala din nou pe numerologi. Daca ne gandim la 11.11.2011, ora 11:11:11, probabil ca vor exista si scenarii apocaliptice care vor aparea cat de curand.
In privinta, previziunilor economice, intr-o analiza gazduita de publicatia The Economist, Daniel Franklin considera ca Europa se va diviza in doua parti: una, reprezentata de un centru solid al zonei euro, iar cealalta, a tarilor de la "periferie", cele care se vor clatina in continuare.
In privinta politicii, Germania nu va avea o stare de spirit prea placuta, in ciuda economiei sale puternice. SUA vor suferi blocaje din cauza neintelegerilor dintre Congres si Casa Alba.
Cea mai mare tara din Africa, Sudanul, s-ar putea imparti in doua, dupa ce partea de sud a adoptat o politica diferita si doreste sa urmeze un drum propriu.
Lupta pentru resursele Planetei se va accentua, caci, spre sfarsitul anului 2011, populatia se va apropia de sapte miliarde. O asemenea populatie va deveni tot mai greu de suportat si de hranit.
Multe tari puternice vor trece prin reforme radicale. Pe taram african, o tara precum Ghana va cunoaste o dezvoltare tot mai mare, dupa modelul lansat de China.
In privinta stiintei, ar putea sa apara descoperiri cu adevarat revolutionare. Le avem aici in vedere pe cele care sa stopeze raspandirea bolilor si incercarea de a eradica o afectiune precum malaria.
Cercetarile indelungate in privinta imbatraniri oamenilor isi vor putea arata si ele rezultatele anul viitor.
Tehnologia va consemna o lupta tot mai puternica pentru schimbarea combustibilului masinilor si vor fi lansate modalitati alternative. Cele electrice vor fi tot mai numeroase, caci resursele de petrol se imputineaza si pretul este tot mai mare.
China va deveni cel mai mare producator prezent pe piata SUA. Dar China este in pericol de a fi depasita din punct de vedere al cresterii economice de India.
Anul viitor vor fi trecut deja zece ani de la atacurile teroriste care au avut loc la New York, fara ca, pana acum, comunitatea internationala sa fi reusit lichidarea organizatiilor teroriste
Recesiunea se va incheia, insa cresterea va fi firava si va depinde de iesirea din criza a statelor UE. Somajul nu va scadea si nu vom scapa de deficite.
Chiar daca exporturile dau semne bune pentru anul care vine, iesirea Romaniei din recesiune nu se poate baza doar pe acest sector. Potrivit analistilor economici, exporturile au dat tot ce au avut mai bun in acest an, insa nu au putut acoperi minusurile din multe alte domenii, in frunte cu deficitul bugetar.
Insa daca ne referim strict la exporturi, anul 2011 va fi cu siguranta mai bun, se arata in suplimentul "Lumea in 2011" care va fi disponibil incepand de astazi la punctele de difuzare a presei, la un pret de 4,9 lei, impreuna cu revista "Capital".
Astfel, Ford va produce la Craiova mai mult decat anul acesta, iar multe alte companii au anuntat cresterea productiei. Printre acestea se numara fabrica Fujikura Automotive de la Cluj, Terwa Romania care produce echipamente pentru BMW, sau fabrica Hirschmann de la Targu-Mures.
Cel mai important aspect, insa care ramane necunoscut, este cum vor evolua economiile din Uniunea Europeana, care "inghit" peste 70% din exporturile noastre. Daca vestile din UE vor fi mai proaste decat ne asteptam, exporturile vor inceta sa mai urce.

Crestere economica sau un nou an de recesiune?
Doi din trei manageri din Romania nu se asteapta ca economia sa-si revina semnificativ in 2011, arata o analiza A.T. Kearney. O treime nu intrevad deloc iesirea din recesiune, iar restul se tem ca vor fi afectati de criza si anul viitor.
Se pare ca iesirea din criza va avea totusi loc anul viitor, chiar daca de multe ori previziunile economice din ultimii doi ani s-au dovedit a fi eronate, fie ca erau facute de Comisia Nationala de Prognoza, fie ca veneau din partea FMI sau a Comisiei Europene. Totusi, cresterea de care am putea avea parte va fi departe de boomul pe care l-am vazut acum cativa ani.
Domeniile care vor merge bine sunt agricultura, care ar putea aduce o crestere de 1%, si industria, care ar putea creste cu 2%- 3%, in 2011 fata de 2010.
La polul opus, constructiile vor pune in continuare bete in roatele economiei, mai ales in lipsa investitiilor publice in infrastructura.
Oamenii de afaceri vor pierde, de la 1 ianuarie 2011, scutirea de care puteau beneficia timp de trei luni de contributiile sociale pentru angajatii in somaj tehnic. In luna septembrie rata somajului era de 7,3%. Cel mai probabil, cifrele se vor mentine aceleasi si peste un an, estimeaza expertii.

Solutia marilor privatizari


Romania este departe de a atinge cotele de investitii straine directe inregistrate in anii 2007-2008. Pentru a atrage totusi bani din afara, autoritatile romane trebuie sa se decida sa privatizeze numele mari pe care le mai are in proprietate: societati precum CEC Bank, CFR Marfa sau CFR Calatori.
In prezent, Romania are unul dintre cele mai mari deficite bugetare structurale din regiune si exista ingrijorari privind sustenabilitatea fiscala, sustine Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR. Potrivit lui, anul 2011 va fi decisiv pentru cresterea economica din urmatorii ani, la fel ca si pentru reluarea creditarii si reducerea deficitelor.
In retail, cuvintele de ordine vor fi "mult" si "ieftin". In pofida crizei, lanturile de magazine vor continua sa-si extinda reteaua.

"Ajustarea e mai dificila pe masura ce cresc cheltuielile cu dobanzile si datoria publica.",
LUCIAN CROITORU, consilierul guvernatorului BNR

BUGET DE AUSTERITATE

Autostrada fara sfarsit

Toata activitatea din infrastructura rutiera, feroviara si aeriana se va afla sub semnul austeritatii si, din acest motiv, nu vom vedea evolutii spectaculoase in acest domeniu, spun specialistii in suplimentul "Lumea in 2011", distribuit cu revista "Capital". Anul care vine va fi dominat, cel mai probabil, de conservarea a ceea ce avem decat de extindere si modernizare.
In acest context, prognozele sunt pesimiste. Vor fi finalizate doar cateva zeci de kilometri de drumuri deja incepute, vor putea fi folosite doua benzi din segmentul de autostrada Cernavoda-Constanta si se vor face cateva modernizari la calea ferata.
Singura solutie pentru a mai construi ceva sunt fondurile europene. Numai ca si acestea sunt blocate de lipsa cofinantarii si de proiecte prost intocmite.

Profetiile oamenilor de stiinta pentru 2011

profetii
Un colectiv de 41 de specialisti din mai multe domenii ale stiintei si sociologiei, precum si experti cu capacitati cognitive si paranormale dezvoltate au elaborat un set de predictii stiintifice pentru anul 2011. Acestia au dorit ca specifice ca nu este vorba despre predictii de tip Nostradamus, ori Vanga, ci pe calcule probabilistice complexe, dar si bazate pe experienta acestora, acumulata in ani de cercetare, dar si cunoastere si studiu temeinic.
O mare parte dintre acestia sunt profesori universitari la institute cu renume in domeniul cercetarii, dupa cum anunta revista online The Globe, care citeaza un articol publicat de USA Today. Iata aceste predictii:
 • Se va pastra un trend crescator al cutremurelor de pamant, o stare inceputa in 2010. Seismele vor fi mai dese si de magnitudini din ce in ce mai mari, cu un maxim in 2012. Situatia se datoreaza unor alinieri de astre ceresti care maresc forta de atractie gravitationala a complexului Luna - Soare.
 • Eruptiile vulcanice vor fi de o intensitate crescuta, cu o probabilitate destul de mare a unor mega-eruptii in Islanda si in Thailanda. Este foarte posibil ca sa explodeze, la prorpiu, "Centura de Foc" a Pacificului... Acelasi motiv precum cel enuntat anterior.
 • Calota glaciara Artica si Antartica se va topi intr-un ritm accelerat, ceea ce va conduce la cresterea cu aproape un metru a oceanului planetar, cu probabilitatea ca in 2012 aceasta cota sa depaseasca 3-4 metri. Ceea ce va face ca multe din plajele lumii sa fie inundate.
 • Se va inregistra o scadere, in continuare, a vitezei de rotatie a masei centrale terestre, in tendinta de egalizare a vitezelor de rotatie de la suprafata scoartei cu cea de la exteriorul miezului magnetic terestru.
 • Din motivul amintit anterior vor aparea numeroase disfunctionalitati ale campului electromagnetic si o tentinta accentuata de inversare a polilor magnetici terestri. De asemenea, vor exista numeroase zone in emisfera sudica in care se va inregistra o polaritate pozitiva in loc de negativa, asemanatoare emisferei boreale.
 • Frecventa de rezonanta Scumann va fi in crestere, iar in 2011 spre finele anului se va inregistra o accelerare cu inca 10-15 %, ceea ce va face sa para ca ziua are 12 ore, in loc de 16 perceptibile (cum este acum), in loc de 24 de ore - fapt care s-a modificat incepand cu 1986, iar din 1998 din ce in ce mai accelerat. Este motivul pentru care multora li se pare ca timpul trece mult mai repede si ca in intervalul 1990-1998 anii au trecut cu mult mai greu decat acum. Ca atare, in 2011 ni se va parea ca timpul trece de doua ori mai repede ca in 1986, de pilda, un an de atunci - ca perceptie - va fi egal cu doi ani in 2011, la 25 de ani de la inregistrarea fenomenului.
 • Activitatea solara va creste foarte mult, fiind ultimul an de maximum, ceea ce va inteti furtunile solare, exploziile, dar si activitatea celebrelor "pete". Campul electromagnetic terestru fa fi agresat in continuare, iar prin "fisurile" ce se inregistreaza mai ales in emisfera sudica vor exista scurgeri catre suprafata planetei. Pe langa penele de curent frecvente, omenirea va inregistra o "dezorientare" manifestata accentuat prin dureri de cap, dezechilibre gravitationale marcate prin ameteli acute, greturi. Animalele vor inregistra anomalii in traseele de migratie etc.
 • In emisfera sudica se va constata ca s-a marit "gaura" din Centura Van Alen, cea care protejeaza pamantul de radiatiile cosmice. Va fi ingrijorator faptul ca se va constata ca pe o suprafata din ce in ce mai mare, radiatiile cosmice patrund catre oceanul planetar, ceea ce va duce la o crestere a temperaturii, dar si depopularea larga a acestor zone (pesti morti, decese inregistrate subit la bordul navelor etc.)
 • O mare parte din oameni vor incepe, datorita schimbarilor gravitationale, de poli, de radiatii cosmice, dar si cele electromagnetice sa evolueze pe plan "paranormal" Din ce in ce mai multi isi vor descoperi capacitati extrasenzoriale, psihocinetice, puternic magnetice etc. Aceste cazuri vor fi foarte des prezentate de mass-media, incat vor ajunge "la ordinea zilei". Va creste procentul de vindecatori pe baza de bioenergii, iar la finele lui 2011 se va lua in considerare de catre comunitatea internationala aceasta forma de medicina alternativa (neconventionala) si se va propune un plan pentru cercetarea temeinica a acestor fenomene, in asa fel incat spitalele sa aiba pe landa medicii traditionali si personal calificat in energii bio, in medicina naturista etc. In 2012 se va propune ca la facultatile de medicina sa se studieze aceste materii, iar absolventii sa fie triati pe baza abilitatilor parapsihologice. Cei care nu vor avea aceste capacitati se vor ocupa mai departe de "mecanica" medicinei traditionale (chirurgii, ortopedii inlocuiri de vase de sange, transplanturi, celule susa, stem etc.).
 • Pe plan medical se vom asista la descoperiri exceptionale, ca niciodata pana acum, leacul impotriva unor forme de cancer va face ca aceasta maladie sa nu mai fie privita ca una mortala decat intr-o mai mica proportie, chiar si-n fazele terminale. Vor fi descoperite diverse medicamente, in special pe baza de plante care vor face vindecari miraculoase. De asemenea vor fi evolutii substantiale in domeniul diagnosticului. Vor exista scanere mobile si aparate de analiza individuale, cu minielectrozi, in asa fel incat sa se poata afla instantaneu despre boala unui pacient, dar si despre evolutia in timp, putandu-se face predictii.
 • Va fi descoperita o substanta foarte fina, eterica, formata din asa zise "micro-celule" (de mii de ori mai fine decat celulele obisnuite, invizibile cu aparate de masura conventionale gen microscop, dar vizibile in spectre de frecvente) care "leaga" celulele obisnuite intre ele, tot ceea ce este viu. Se va descoperi ca este "legata" in organisme si "libera" in ceea ce inconjoara organismele, inclusiv in aer. Aceste microcelule energetice vor fi ceea ce hindusii numeau phrana, iar energia "legata" in organism va fi asemanatoare "corpului eteric". De aici, o intrega revolutie in medicina.
 • In cercetare se va descoperi o gena responsabila cu procesul de incetinire a imbatranirii, controlabila din punct de vedere medicamentos, care va face ca durata medie de viata a oamenilor sa creasca in scurt timp la 100 de ani sau chiar si peste.
 • Din puct de vedere al particulelor, in 2011 va fi descoperit bosonul Higgs, se va afla ca exista o multitudine de universuri paralele, ca viata nu este decat o proiectie si o tranzitie tridimensionala, intr-o unitate formata din 11 dimensiuni (10 + timpul), dintre care 3 + T sunt cele terestre, ale universului pe care ne face sa credem ca-l cunoastem. Faptul ca se va afla ca exista viata dupa moarte, conform unor oameni de stiinta va creste rata sinuciderilor, in schimb, va opri declansarea unor conflicte armate majore.
 • Cei ce conduc lumea vor lucra din 2011 la vedere catre un guvern mondial, catre o unitate bancara unica, electronica, inregistrabila si manipulabila prin cipuri aflate la purtator.
 • Economiile europene vor continua sa se prabuseasca una cate una, ceea ce va atrage si pe plan mondial o adancire a crizei. Numarul somerilor va creste ingrijorator, catre 36% din forta de munca cu posibilitatea de a fi ocupata.
 • Se vor dezvolta domenii de activitate in care persoanele vor munci de acasa. Mediul online va fi unul din ele, cel mai dezvoltat. Spre sfarsitul lui 2011 se va constata ca nu este suficient ca Internetul sa fie asa cum il stim, ci va fi doar o parte dintr-un alt sistem, alt ansamblu. Faptul va duce la dezvoltarea tehnologiei care va fi integral implementata online. Google va continua sa fie colosul mondial in domeniu, adeptii teoriei conspiratiei vor dezvalui ca acest gigant a fost dezvoltat de forte oculte pentru a stapani Internetul, pentru a supraveghea omenirea atat la computer, cat si pe strada (StreetView), ca se va ocupa de sanatatea populatiei prin programul supradezvoltat Google Body, Google TV va domina piata de informatie media etc. Practic Google isi va dezvolta cate un sector din care va coordona viata "celulara" a fiecarui individ in parte.
 • In 2011 se va propune primul plan de salvare a omenirii si se va ajunge la concluzia ca banii "fizici" nu mai pot face fata. Ei vor fi inlocuiti, incepand cu 2012, cu B.U. (Bank Unit), care va fi o moneda unica electronica universala. Omenirea va fi din ce in ce mai mult o massa amorfa. Va incepe sa nu mai existe personalitate, individ, toti vor face ce li se va impune, fara sa protesteze, convinsi ca urmeaza un plan global de salvare.
 • Noua generatie va fi ca hipnotizata, vor apara noi droguri, noi modalitati de inrobire pe baza de sex si muzica, entertainment in general, iar din 2011 vom constata atat o "indobitocire" a noii generatii, cat si o lipsa de reactie. "Creierele" noii generatii vor incepe sa fie inregimentate de marile concerne, vor lucra la asa zisul plan de salvare mondiala, ce va fi impus de SUA si Marea Britanie, cu sprijinul ONU a Bancii Mondiale si a FMI.
 • Nu va incepe niciun razboi mondial in 2011, ci se vor concentra energiile statelor puternice pentru impartirea zonelor de influenta ale planetei, existand numeroase amenintari, dar neconcretizate. Obama isi va pierde din popularitate, multi americani isi vor da seama ca el este doar p "papusa" pusa acolo de bancherii care conduce lumea. Africa va fi tinta reglarilor de forte intre China si SUA, mai mult decat zona araba, decat Coreea, sau asa numitul conflict Israel - Iran. Daca va incepe un razboi de forta acesta va fi mult mai probabil in 2012, in urma esecului de a reimparti lumea si de a atenua criza globala.
 • Va fi anuntata descoperirea unei noi arme, foarte puternice, de natura psihologica, ce va putea controla fiecare individ, sau comunitati de indivizi de la distanta, prin intermediul unor forme de unde ce anu au mai fost folosite pana acum in acest scop.
 • Populatia va ajunge la 7 miliarde de indivizi si pentru prima data se va spune public despre necesitatea opririi acestei rate de inmultire si de existenta a unui program de scadere treptata a populatiei.
 • Din punct de vedere religios, Biserica Catolica va fi in continuare in dificultate, prin discreditarea ei continua de cei ce doresc o singura religie New Age. Vor aparea scandaluri legate de preoti corupti, de legaturi cu grupari mafiote, de homosexualitate, de pedofilie. Fortele implicate vor conduce in asa fel ostilitatile anti-religioase incat sa para ca se va implini profetia lui Malachia si ca Benedict este ultimul Papa inainte de "marea unificare" religioasa. Vor aparea numeroase zvonuri ce-l vor plasa ba pe Obama, ba pe Putin ca fiind Anticristul, dar nu pe Ahmadinejad, sau pe Mubarak. Omenirea va fi condusa de catre forte oculte sa creada ca se indreapta spre un inevitabil Armaghedon, dar fara Mesia, pentru ca sa poata sa apara un "salvator universal", cel care va pune in aplicare planul unic de salvare planetara, dar la care se vor opune musulmanii, hindusii si budistii.
 • Va incepe sa fie conceput un program avansat pentru energii neconventionale, pentru dezvoltarea celor solare, eoliene, pentru aparitia mijloacelor de transport bazate pe forme de conbustibili altii decat cei fosili. De asemenea, inmagazinarea energiilor de orice fel vor cunoaste un puternic avant.
 • Se va descoperi ca energia in stare pura poate fi manipulata cu ajutorul gandului si ca microcurentii din creierul uman pot actiona ca niste "trepte de viteza" ce pot multiplica energii foarte puternice. Acestea insa se vor dezvolta dupa 2012
Profeţii 2011: un asasinat va zgudui lumea, Wikileaks va dezvălui scandaluri financiare, iar Obama se va confrunta cu situaţii nemaiîntâlnite
Un asasinat va zgudui lumea, Wikileaks va dezvălui scandaluri financiare, iar preşedintele american Barack Obama se va confrunta cu "situaţii nemaiîntâlnite". Acestea sunt profeţiile pentru anul 2011 ale unui precizător cunoscut sub numele de "Nostradamus din Orientul Mijlociu".
Michel Hayek a prezentat la un post de televiunie din Liban prezicerile sale pentru lumea arabă şi cele mai importante state de pe glob.
Supranumit "Nostradamus din Orientul Mijlociu", acesta a spus că, în 2011, lumea va fi zguduită de un asasinat care va fi considerat "crima secolului". Site-ul Wikileaks va rămâne în continuare în atenţia lumii întregi şi va dezvălui mai multe "scandaluri financiare".
Michel Hayek a mai spus că anul 2011 va fi unul greu pentru preşedintele Barack Obama care se va confrunta cu situaţii nemaiîntâlnite de predecesorii săi. De asemenea, aeroporturile americane vor fi ţinta unor noi tentative de atentate. Prezicătorul a mai anunţat că situaţia din Iran va fi în continuare tensionată, unde vor avea loc proteste de stradă, iar opoziţia va pierde unul dintre liderii de marcă.
Anul trecut, Hayek a prezis asasinarea unui important lider al Hamas, în Dubai, iar cea mai importantă profeţie a sa a fost despre Qatar, despre care a spus că "va excela în sporturi care atrag atenţia la scara mare". Luna trecuta, Comitetul Executiv al FIFA a hotărât ca emiratul arab să fie gazda turneului final de fotbal din 2022.

    Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu