luni, 29 august 2011

De ce Romania este o tara de cacat

Multi spun ca Romania e o tara de cacat. Dintre acestia, numarul celor care stiu de ce Romania e o tara de cacat e discutabil. Sunt destui care o spun sa se afle in treaba.
In fine, mai exista si cealalta categorie, cei care spun ca romanii de cacat sunt cei care spun ca tara lor e de cacat. Bun. Eu fac parte din prima categorie si spun ca tara mea e de cacat pentru ca:
  • Nu avem o clasa politica eficienta. Actuala clasa politica e formata din fosti securisti, analfabeti, motociclisti, marinari si prostanaci. Cei care au cat de cat o idee despre cum ar trebui luate deciziile in aceasta tara, nu sunt si nu vor fi niciodata mediatizati(nu in viitorul apropiat). Vrei sa faci treaba? Stai sa fure astialalti mai intai.
  • Nu avem drumuri calumea si autostrazi. Toate tarile din UE au autostrazi calumea. Noi avem 2 si sunt vai de curu lor. Sunt peticite non-stop si prost administrate. Despre drumuri nu mai zic nimic. In Slovenia, undeva intr-un colt uitat de tara, drumurile erau de 10 ori mai bune decat autostrazile noastre.
  • Invatamantul este o bataie de joc si o victima a promisiunilor electorale. Fiecare om care vrea sa ajunga la putere spune ca va face reforma in invatamant, ca va mari salariile profesorilor s.a.m.d. In schimb, pe generatiile care vin se tot fac experimente(vezi Tezele cu subiect unic, Testele europene ale pulii etc.). Cea mai buna solutie ramane tot acel examen de capacitate, dar nimeni nu vrea sa il aduca inapoi. Ar insemna recunoasterea faptului ca ministrii educatiei si cercetarii de pana acum sunt incompetenti. Dar stim deja asta.
  • Apelam la istorie de fiecare data cand in ziarele straine apar stiri “de rau” despre Romania. “Un tigan roman a violat o italianca”->Romanii vor sari cu gura ca Stefan cel Mare i-a batut pe turci la Vaslui. Era tare greu cand turcii au dat de o tara cu recolte incendiate, cu fantani otravite si s-au oprit pe ceata intr-o mlastina dintre 2 dealuri sa-si traga sufletul, timp in care ceva moldoveni inarmati cu sape si lopeti le-au sarit in cap. Nu vreau sa spun acum ca oamenii mari din istoria Romaniei nu au fost chiar atat de mari, dar se exagereaza cumplit. Stefan cel Mare a fost el mare, dar nici el nu poate(mort cum e, saracu’) sa ne scape de ciori si de numele prost al Romaniei format in ultimii ani.
  • Importam mai mult decat exportam. Citisem pe undeva ca am ajuns sa importam pana si palnii din Germania si chibrituri si scobitori din Rusia. Ce mama dracu’, nici atata lucru nu mai suntem in stare sa facem?
  • sursa :blogul lui samo

8 comentarii :

  1. 1.

    Papa Anton, omule, degeaba iti racesti gura de pomana spunandu-le unor oameni de cacat ca tara lor e de cacat(tu si cu mine deja nu facem parte din cacat-poate asa doar pe sfert sa zicem, din moment ce REALIZAM ca totul in jurul nostru e un cacat, si efectiv MUNCIM la asta, adica muncim la a iesi din cacat.), ca nu prea ai cu cine discuta asta. Postarea ta e mai mult ca un strigat de disperare, ceva la modul: "baaaaa, nesanatosi la cap, dar chiar sunteti toti trepanati la cap in tara asta, baaaa, ca eu refuz sa fiu!"

    Treaba e urmatoarea: am vesti pentru tine, decat sa-ti irosesti talentele de blogger si de web designer(ceea ce recunosc ca nu am rabdare sa fac, nu-s de mine), mai bine te du tata si gaseste-ti fericirea in vest, ca aici nu trebuiesti acestei tari. Eu asta am sa fac. Dar deocamdata sunt prins financiar(sunt la pamant) de aceasta patrie. Eu fac pariu cu tine oricand ca si statutul de emigrant roman in....sa zicem UK(in primul an de emigrare) si e mai bun decat statutul de cetatean roman. Tu vrei sa faci ceva cu tara asta in care traiesti acum, ok, e in regula, dar pana acum nu ti-ai dat seama ca nu ai cu cine??? De aici eu deduc ca probabil esti un tip tanar. Altfel ti-ai fi dat seama pana acum.

    Omule, Romania sta la rascruce de "imperii", ne-a asezat soarta ca un cur pe harta, deci perspectivele sunt sumbre si pe 100 de ani de acum incolo. Gandeste-te ca: hai sa zicem ca peste 100 de ani vom fi destul de avansati, oricum "ceilalti" din vest vor fi mereu cu 100 de ani inaintea noastra. Gandeste-te ca sunt tiganii care ne trag mereu in jos. Zi-mi si mie solutia megamagica, planul tau prin care crezi ca-i poti educa pe astia? Cum ii faci sa vrea sa munceasca? Astia ne vor trage in jos mereu. Iar romanii sunt hoti, sunt educati din mosi stramosi la modul: "tata, vezi ca aici trebe sa fii mai hot ca cei din jurul tau ca sa razbati", sau la modul "capul plecat sabia nu-l taie"(as adauga eu "dar nici soarele nu-l vede" ))) ).
    Mai pe romaneste, trebuie sa fii sclav, trebuie sa taci chitic. ULTRAMEGASTELARA INTREBARE: Asa vrei sa-ti educi copiii? Si probabil vrei sa te numesti parinte bun? Sau probabil ca vrei sa-si blesteme zilele ca nu au nici un viitor aici? Astea ultimele 3 intrebari le adresez tuturor celor care gandesc ca mine si ca tine, nu neaparat tie.
    In plus romanii sunt un mix(deci si eu si tu, aici n-avem ce face, am pus-o ))) ) de popoare barbare, verifica putintel prin istorie, Balcanii au fost din mosi stramosi butoiul de pulbere al Europei. Americanul spune(nu ca as fi nebun dupe dansii): "The power of one is to do something." Intrebarea mea pentru tine si pentru cei care gandesc ca tine si ca mine este: daca tu esti altfel si incerci din rasputeri sa te autoeduci si sa fii mereu mai evoluat, fara prejudecati, fara mentalitate de sclav, etc, pe cati in jurul tau i-ai vazut ca se schimba?? Pe cati din jurul tau i-ai vazut ca vor sa faca cu adevarat ceva? Eu afirm cu mandrie ca nu a trebuit nimeni sa-mi spuna "bai prostanule roman, schimbarea trebuie sa inceapa cu tine." Eu afirm cu mandrie ca eu am fost altfel dintotdeauna. Si tot eu iti spun ca tara asta nu te merita. Pe mine, pe tine, si pe cei ca noi doi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptaze.Dar cum se face,ca am fost blagosloviti de puteri europene cu o transilvanie ca raiul pe pamant si pe care nici nu stim sa-l pretuim si pe departe nu-l meritam.A fost o mare eroare politica Trianonul.A fost furata si data hotilor si tiganilor spre a duce la ruina.

      Ștergere
  2. 2.

    Deductia logica si sanatoasa e urmatoarea: daca eu imi dau seama ca tara mea e de cacat, daca tu iti dai seama ca tara ta e de cacat, daca noi doi ne-am dat seama(eu de vreo 12-13 ani sa zic) ca tara e de cacat si dupa ce ne-am dat seama de asta am "muncit" efectiv sa le deschidem ochii altora, fie prin bloguri(sunt multe bloguri cu "Romania-cacat"), fie prin viu grai si vezi ca nu se intampla nimic, vezi ca totul e la pamant, inseamna, sa ma scuze cei care citesc aici, ca Romania e plina de redusi mintal, INSEAMNA CA CEI CA MINE SI CA TINE SUNTEM PUTINI si n-avem cu cine discuta, Antoane, tata!!! Zi-mi si mie, sunt nebun eu pentru concluzia mea? Si stii ce mai inseamna? Ca o sa astepti tu aici sa se schimbe ceea ce trebuie sa se schimbe pana o sa ajungi intre 4 scanduri, iar la final se va numi ca "te-ai irosit intr-o tara care nu te merita" Si si mai grav de atata este ca iti vei da seama singu de asta, pentru ca foarte multi din jurul tau sunt...ghici, prea redusi mintal ca sa observe asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragii mei,nu vă mai renegați țara,nu mai denigrați țara..De ce vă e scârbă de România?
    Bulgaria,Serbia,Ungaria,Ucraina sunt țări de căcat..În România sunt multe locuri de vis, frumoase..
    Știu că toți țăranii acum merg la mare la bulgari,mai ales țoapele și comuniștii cu bani.
    Iubesc țara asta,sunt patriot,dar nu-mi plac românii.Nu-mi plac țiganii,manelele,dar ce să facem?Din păcate,nu putem scăpa de țigani sau de muzica lor infectă..
    În Ardeal e mult mai bine și mai frumos decât în restul țării,dar sunt și la noi destule probleme..
    Nu vă mai uitați așa mult la tembelizor,în special la ANTENA3..Ăia sunt antiromânii,tot ce fac e să-și bată joc de românii mai puțini mintoși și să-i manipuleze.Drept urmare,99% dintre români își urăsc țara și vor să emigreze,ca și cum afară ar umbla câinii cu covrigi în coadă..
    Credeți-mă că și afară există gunoaie, oameni fără adăpost,gropi în asfalt..
    În loc să vă enervați și să vă plângeți că România e nașpa,e de porc,mai bine ieșiți afară,mergeți să vă distrați,plimbați-vă prin parcuri,simțiți-vă bine..și la sfârșit de săptămână mergeți la munte,la un grătar..
    Slavă Domnului,sunt mii de locuri faine în România..Valea Prahovei,Transfăgărășan,Transalpina,Cheile Bicazului,Clisura Dunării..sau,de ce nu,la mare?
    Reveniți-vă,oameni buni..
    Doamne,cât de proști sunt unii români..se vede că v-ați uitat prea mult la tembelizor,în special la Antena3..Am citit pe alt blog că dacă ești patriot, atunci ești idiot..
    CUM DRACU SĂ SPUI CĂ PATRIOT= IDIOT?PĂI ȘI GRECII,ȘI BULGARII SUNT PATRIOȚI,ADICĂ ÎȘI IUBESC ȚARA..OARE OR FI IDIOȚI PENTRU ASTA?
    Poate că România e de căcat,într-un fel,fiindcă dacă nu era,niciun bozgor sau țigan nu și-ar fi permis să spună că se pișă pe România,că-și bagă p**a-n ea de țară sau că România e de căcat.
    Duceți-vă voi în Bulgaria și strigați în gura mare că Bulgaria e de căcat, că s-ar putea să vă linșeze ăia..
    România e o țară superbă,de căcat e UCRAINA,BULGARIA,UNGARIA,CIPRU,MALTA..țări urâte,aride(unele),fără peisaje..
    Nu vă mai denigrați țara,n-o mai renegați..
    România e o țară bogată,frumoasă,din păcate e locuită de d-ăștia ,paraziți care spun că țara-i de rahat..Pentru că nu România e de căcat,ci cei care spun că România e de căcat..sunteți penibili,altceva n-aveți de făcut decât să vă plângeți că țara asta-i de căcat?Dar plecați dracului în străinătate,în CONGO,SOMALIA,India,BURKINA FASO sau unde vă place vouă și nu e de căcat și am terminat discuția..deși mă tem că toți cei care ÎȘI înjură țara sunt niște nepoți,fii de comuniști nenorociți,securiști,țărani parveniți, antiromâni,oameni fără patrie,fără țară natală,deci bozgori,jidani sau țigani..oameni care nu țin la țara asta..
    puteți să mă înjurați,nu mă consider patriot,însă îmi iubesc țara.
    Nu mi se pare normal ,știu că e democrație,dar cum să spui că România e de rahat?Sau să-ți înjuri țara..mi se pare inadmisibil,toți cei care își denigrează,jignesc patria ar trebui arestați..nu glumesc..
    Pentru țara asta și-au dat viața mii de oameni,și-au vărsat sângele pentru ca acum,niște ghiorlani infecți să își jignesc țara..
    Români,treziți-vă,cât nu-i prea târziu..Se dorește separarea României..distrugerea ei.Chiar sunteți legați la ochi?IUBIȚI-VĂ ȚARA ȘI APĂRAȚI-O!Fiindcă e țara voastră și trebuie să fiți mândri de ea..căci e ușor să critici,să te plângi,fără să faci nimic..îl consider vinovat pe Mircea Badea în primul rând,fiindcă acest oligoelement,formator de opinie, a reușit să manipuleze milioane de tineri să-și urască țara..nu cred că în Ucriaina,de exemplu, există bloguri intitulate: Ucraina,o țară de căcat..nu există ucrainieni care să-și urască țara,care să își permită să spună lucruri precum: MĂ PIȘ PE UCRAINA, MUIE UCRAINA,UCRAINA=CEA MAI DE CĂCAT ȚARĂ..
    Pentru că cine își urăște patria e un om de nimic,un gunoi,scursura societății.
    Și credeți-mă,Ucraina chiar e o țară de rahat..e urâtă, are drumuri de rahat,e săracă..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ESTE IN MOD SIGUR CA CINE " ACLAMA" ROMANIA IN ZIUA DE AZI,FACE PARTTE DIN CERCUL LINGUSITORILOR, CARE TRAIESC DE PE URMA PUPATULUI IN CUR ..........IMI ESTE LEHAMITE SA LE ADUC AMINTE DE CEA CE A FOST IN 1989...... MACELERIA DIN STRAZILE BUCURESTIULUI SI TIMISOAREI....PENTRU CE?? CA SA CITESC AZI CA ACEI CARE BENEFICIAZA (FURA) SANT PATROTI¡¡¡¡¡¡¡¡¡

      Ștergere
    2. Vali.Nimeni n-a spus ca romania este de cacat.Ardealul este splendid,ansa oamenii sunt de cacat.Invadatorii.

      Ștergere
  4. Da, asa este, Ardealul e frumos. Afara cu bozgorii din el.

    RăspundețiȘtergere